Utbildning

Lycksele Sport & Dyk har över 30 års erfarenhet inom sportdykning och har haft runt 4000 elever. 

Vi har, om det krävs, 5 instruktörer och 7 Divemasters

Vi har tack vare ett stort materialförråd kapacitet att utbilda upp emot 40 personer/gång.

padi

[P]rofessional [A]ssociation of [D]iving [I]nstructors

Vad är PADI? 

Det är flera organisationer som utbildar dykare. Vi på Sport & dyk har valt att utbilda genom PADI. Det har vi valt av flera anledningar.

  • PADI är den överlägset största organisationen, vilket gör att du som elev alltid kommer kunna hitta ett PADI-center i din närhet. Det underlättar vid tex vidareutbildningar och uthyrning. tack vare att inom PADI organisationen görs kontinuerliga kvalitetskontroller som säkerställer att utbildningar och utrustning görs efter deras riktlinjer.
  • PADI har ett starkt engagemang för skyddande och bibehållande av den marina miljön.
  • PADI bildades 1966 och har idag sitt huvudkontor i Kalifornien, med lokalkontor i Japan, Australien, England, Schweiz, Norge och Sverige. Det finns aktiva PADI-instruktörer och dykledare i 175 länder, så du kan vara säker på att bli accepterad med ett PADI-certifikat vart du än kommer. Varje år certifieras ca 946 000 dykare av PADI.
  • I Sverige har PADI funnits sedan 1981. Idag finns det ca. 2000 aktiva instruktörer och dykledare i Sverige som arbetar genom de 140 licensierade dykskolorna.
  • PADI ger dig många möjligheter att utvecklas som dykare. PADI har grundkurser, fortsättningskurser och ett stort utbud av specialkurser (uv-foto, vrak mm). Du kan också utbilda dig till divemaster och kanske gå vidare med olika instruktörsutbildningar för att få möjlighet att arbeta professionellt med fritidsdykning.

Kontakta oss!

Tveka inte att höra av dig till oss om du har några funderingar på hur vi kan hjälpa dig.

Till våra kontaktuppgifter