Kurs: Open Water

Få upplevelser här i världen är mer spännande än att dyka, att få känna av känslan av viktlöshet och att få utforska en ny värld. 

Första steget inom dykningen är SSI – Open water diver.

Den gränslösa dykupplevelsen

Du är nu på väg mot ditt livs största äventyr där du som sportdykare har börjat en resa som för alltid kommer att ändra ditt sätt att uppleva världen. Få människor kan bli astronauter och uppleva rymden, men som dykare får du uppleva den fantastiska känslan av tyngdlöshet, upptäcka allt liv under vattenytan och utforska vrak som inte finns inom räckhåll för någon på land.

Som godkänd och certifierad sportdykare kan du utforska kartans sista vita fläckar: haven.

Certifikat

Det är stor skillnad mellan att lära sig dyka och bli dykare ”för livet”. När du har avslutat SSI:s Open Water Diver-kurs har du inte bara den kunskap som behövs för att kunna dyka säkert, du vet också hur kunskapen ska användas för att kunna bli en bra dykare, färdig att hoppa i vattnet med bägge fenorna före.

Så snart du är färdig som dykare är du inte längre bara en åskådare. Du blir en del av det stora undervattensäventyret med all prakt och spänning där du kan beundra havets liv i stort och smått. Koppla av i det blå djupet och låt dina sinnen ta del av en överväldigande ny värld.

Till möjligheten att få utforska en värld som få människor någonsin får uppleva hör ett stort ansvar. För att kunna dyka måste du ha din egen luftförsörjning och en komplett, tillförlitlig dykutrustning av god kvalitet. Givetvis behöver du också den kunskap som krävs för att använda utrustningen optimalt. Som dykare måste du ha kontroll över din fysiska kondition, känna dina prestationsgränser och dessutom behöver du utveckla en känsla för hur du ska reagera i undervattensmiljön.

Ditt SSI DykCenter eller Dykresort hjälper dig att i egen takt nå den kunskapsnivå som krävs för att du ska kunna njuta av dykning. Hur? Jo, alla SSI:s dykproffs är knutna till ett DykCenter eller ett Resort där en speciellt utvald kvalitetskontrollant i instruktörskåren följer upp på din utbildning så att den alltid motsvarar den utbildningsnivå som SSI har bestämt.

SSI:s kurser är skapade för att ge dig de kunskaper och den färdighet som krävs för att dykning ska vara både spännande och roligt. Med rätt kunskap,bra utrustning och erfarenhet är sportdykning en av livets mest givande upplevelser

 

Hur kursen går till? 

Först får vi in intresseanmälningar, därefter beslutar vi vars vi arrangerar kurserna

Kurserna äger plats på en simhall där vi vanligtvis tillbringar fredag – lördag – söndag.

Fredag: grundläggande teori samt övrig info.

Lördag: Halvdag bassängträning – halvdag teori

Söndag: Bassäng samt teoretiskt slutprov

All nödvändig utrustning ingår i kursen.

 

Uppdyk: 

Uppdyket är det slutliga praktiska provet där du skall visa att du kan och behärskar det du har lärt dig i bassängen, även i havet.

Våra uppdyk har vi sedan 30 år tillbaka arrangerat på torghatten, som ligger i brönnöysund i Norge.

I kursen ingår det bussresa samt boende, maten får man stå för själv.

Anmäl intresse!

Är du intresserad av den här kursen? Använd då gärna formuläret nedanför och lämna en intresseanmälan.

    Namn

    Email

    Ämne

    Meddelande