SSI dykutbildning

SSI - Scuba School International

Om SSI

I Mer än 45år har SSI tillhandahållit utbildning, dykcertifiering och pedagogiska resurser för dykare, dykinstruktörer, dykcenter och orter runt om i världen. SSI startade 1970 och har utvidgats till att omfatta 30 servicecenters, representerat i mer än 110 länder, och har material på mer än 30 språk.

Vad alla dykare måste veta

SSI:s dykkurser ger undervattenserfarenhet och knyter människor samman samtidigt som de lär ut vikten av att kommunicera under och över vattenytan. Kursprogrammen hör till världens effektivaste och mest genomtestade dykutbildningar. För att bli en bra dykare krävs fyra ingredienser – kunskaper, färdigheter, utrustning och erfarenhet. Detta är vad vi kallar för SSI Diver Diamond.

Kunskap

Kunskap ersätter nervositet och rädsla med den information som krävs. Du kan börja din SSI dykutbildning på flera sätt, genom utbildning i klass, hemmastudier eller online-utbildning. Vilket sätt du väljer spelar ingen större roll, undervisningen är densamma i SSI:s totala utbildningssystem. Under den interaktiva utbildningen lär dig SSI:s dykproffs hur det de kunskaper du skaffar dig på land ska användas i vattnet.

Färdighet

Det bästa sättet att lära in viktiga kunskaper är genom återkommande, korrekt repetition och övning. Målet är att lära sig de färdigheter som krävs så väl att de kan utföras ”automatiskt” utan att behöva tänka. Detta är SSI:s grundläggande metod för vattenträning: Säkerhet genom repetition. Vi anser att en stor portion grundläggande träning är viktigt för att kunna utveckla nödvändiga färdigheter för att bli en kunnig och säker dykare. Ditt SSI dykproffs tar dig genom en serie omfattande färdighetsövningar som ska övas om och om igen för att kunna bli till en andra natur.

Utrustning

Vi vill att du under kursen blir säker på alla stadier i din utbildning. Av den anledningen kommer ditt SSI dykproffs att genomföra utbildningen med utgångspunkten att du ska bli dykare och köpa en egen komplett utrustning. Beslutet om att skaffa utrustning är givetvis ditt, men år av erfarenhet har visat att det lättaste sättet att bli dykare är att ha ett eget anpassat totalt dyksystem av hög kvalitet. Att kunna använda sin egen utrustning gör dykningen enklare. Du kommer att kunna njuta av varje minut och slipper ödsla tid på att lära dig använda okänd utrustning som inte passar perfekt. Egen utrustning förbättrar dykkapaciteten och bidrar med en känsla av välbefinnande och säkerhet till upplevelsen.

Erfarenhet

Samtidigt som träning utvecklar kunskap och färdighet finns det bara ett sätt att skaffa riktig dykerfarenhet – nämligen genom att dyka! Det är därför SSI uppmanar dig att under utbildningen göra fler dykningar än det minsta tillåtna antalet i öppet vatten. Ju mer du dyker, desto mer kommer du att njuta av sporten. Ge dig ut, finn nya världar, träffa nya vänner och upplev varför dykning i ett SSI DykCenter är ”Den gränslösa dykupplevelsen”.

SSI:s totala utbildningssystem

SSI:s Digital Open Water Diver-program sätter en helt ny standard inom digital utbildning. SSI har effektivt utnyttjat utvecklingen inom digital utbildning och utvecklat tekniken för att möjliggöra inlärning när som helst och var som helst.

Logga in och lär dig – registrera dig hos ditt lokala SSI DykCenter för att få tillgång till det kompletta SSI:s kompletta Digital Open Water Diver-program. Det är enkelt och omfattande med video, animationer och foton som underlättar inlärningsprocessen.

Inlärningen baseras på ett integrerat undervisningssystem som löpande kontrollerar att du har fått nödvändig kunskap. Programmet kopplarsamman fysik och fysiologi med dykutrustningen för att du ska förstå varför dykutrustningen spelar en så viktig roll för en nybakad dykares komfort och trygghet under vatten. Sist – men inte minst – visar utbildningen varför du ska dyka – för att ha kul nämligen!

SSI:s DiveSSI app öppnar porten till dykningen. Där finns din digitala DiveLog, dina certifikat och annat gratismaterial. Ladda ned appen nu för att komma igång!

För att få ut så mycket som möjligt av klasslektionerna ska du läsa materialet och svara på övningsfrågorna i slutet av varje del. Den kunskapen är grunden för lektionerna med ditt SSI dykproffs. Du kan skaffa dig samma kunskaper genom klassundervisning, självstudier eller online.


 

 

Anmäl intresse!

Är du intresserad av den här kursen? Använd då gärna formuläret nedanför och lämna en intresseanmälan.

    Namn

    Email

    Ämne

    Meddelande